Ceaiul de papadie este o sursa excelenta de vitamine si o metoda imbatabila de a mentine sanatatea corpului si a mintii.
Florile de papadie sunt un izvor de vitamine (A, B, C, si D), proteine, glucide, dar si tanin, sterol colina si acid cafeic.
Ceaiul de papadie are un puternic efect detoxifiant, la nivelul intregului organism si mai ales asupra ficatului. Cu certe proprietati detoxifiante, papadia ajuta ficatul sa functioneze corect, vindeca acneea si imbunatateste tranzitul intestinal.
De la papadie putem sa speram la rezolvarea oricarui dezechilibru glandular. Datorita proprietatilor sale, ceaiul de papadie se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui si mareste pofta de mancare in perioadele de convalescenta.
Mai mult, ceaiul de papadie este indicat si in combaterea obezitatii sau in curele de slabit, fiind unul din cele mai eficiente ceaiuri de slabit. Avand si o actiune diuretica, ceaiul de papadie sporeste eliminarea toxinelor din corp.
In felul acesta ea ajuta in mod indirect la tratarea unor eczeme si a altor boli de piele, a gutei, a reumatismului, a arterosclerozei, varicelor, in ingrijirea ochilor etc
Preparare ceai de papadie
Ai nevoie de frunze si radacini uscate de papadie taiate marunt. Toarna intr-un ibric 200 ml de apa, doua lingurite de ceai de papadie si lasa-l pe foc, pana da in clocot. Acopera apoi vasul timp de 15 minute cu o farfurie. La final, strecoara ceaiul si bea-l fara zahar sau, eventual, indulcit cu putina miere de albine.