Detoxifierea organismului

Hranit intr-un mod corect si sanatos, corpul elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros (colon).
Dar cu timpul, ca urmare a bolilor, alimentatiei gresite, nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.
Miros neplacut din gura, depunerile pe limba, durerile de cap, ametelile, somnolenta, apatia, oboseala, scaderea energiei, iritabilitatea, tensiuna ridicata, digestia proasta, balonarea, problemele digestive sunt doar cateva dintre simptomele care ar trebui sa va faca sa va ganditi ca aveti nevoie de o detoxifiere a organismului. Organismul omului este un depozit de deseuri si toxine! Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni.Daca intestinul gros este acoperit cu “zgura” este dificil sa ramai o persoana sanatoasa.. Aceasta “zgura” se depune chiar si la oamenii care nu sufera de constipatii. Chiar si medicamentele (hipotensive, antinevralgice, antiinflamatorii etc.) intoxica organismul.
Datorita regimului alimentar gresit, mancarii bogate in amidon, preparate excesiv, cu multe proteine (cartofi prajiti, carne, salam, parizer) pe intestinul gros ramane o pelicula de materii fecale asa numita “zgura”. Aceste depuneri se pietrifica in timp. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Ambele procese dauneaza organismului. Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. Intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei.

Organul cheie al sistemului digestiv in depuratia organismului este colonul. Colonul mai are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. Nu numai capacitatea lui de a elimina reziduurile se reduce, dar se reprima si mediul normal de bacterii atunci cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc.
In functie de localizarea depunerilor pe colon, “intoxicarea” intestinului gros influenteaza multe organe deregleaza digestia si apar sau se agraveaza multe probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene sau hepatice, afectiuni cardiace si pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei.
Este greu sa tratezi o afectiune cronica, insotita de dureri, tensiune sporita, oboseala, fara sa dai importanta DEPURATIEI organismului. Fara aceasta nici cele mai performante metode de tratament nu ofera un efect durabil.
Sugestii pentru detoxifierea periodica a organismului:

– Evitati prajirea alimentelor.
– Reduceti cantitatea de fainoase albe.
– Consumati paine de graham, secara, tarate, fulgi de cereale.
– Consumati cat mai putine dulciuri de post care se gasesc in magazine, deoarece contin mult zahar. Inlocuiti aceste dulciuri cu fructe.
-Mancati fructe, legume proaspete si proteine vegetale (soia).
-Beti cat de multa apa ( cel putin 8 pahare de apa pe zi).
-Reduceti cantitatea de zahar, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice.
– Beti multe sucuri naturale si ceaiuri de plante.
-Beti in fiecare seara inainte de culcare si dimineata cand va sculati : un pahar de apa plata sau ceai de plante cu o jumatate de lamaie si o lingurita de miere.
-Exercitiile fizice, mersul activ stimuleaza actiunea sistemului cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie.
– incercati cel putin o saptamana sa mancati “hrana vie”. Adica sa nu consumati alimente fierte sau prajite (mancare gatita), ci alimente cat mai naturale si nutritive (fructe, legume, sucuri naturale proaspat stoarse, nu la cutie, apa, nuci, cereale etc.)
– Reduceti cantitatea produse de patiserie.
– Mancati cat mai multe alimente bogate in fibre.
– Reduceti sau chiar renuntati la consumul de carne rosie (porc si vita).
– Mancati carne de peste si pui.
– Consumati lactate proaspete, mai ales sana, iaurt, chefir .
– Reduceti alimentele afumate sau conservate.

<< Back                                                                                                     HOME