Atat catina cat si mierea de albine sunt niste energizante naturale extraordinare, iar combinatia dintre cele doua alimente nu poate decat sa ajute.
Catina este bine cunoscuta in primul rand datorita cantitatii crescute de vitamine (vitamina C, complexul de vitamine B si vitamina A) cat si datorita multitudinii de substante active. Studiile arata ca un consum de catina ajuta in cresterea imunitatii organismului iar consumul de catina sub supraveghere medicala poate trata sau ameliora numeroase boli, unele chiar foarte grave (cancer si sida).
Insa catina, ca fruct, este consumata destul de greu de catre copii si adulti datorita gustului sau astringent. Atunci, s-a cautat o combinatie prin care consumul de catina sa fie mai placut.
In acest mod s-a nascut combinatia de miere de albine cu catina, combinatie ce imbina toate proprietatile celor doua produse.
Preparare miere de albine cu catina
Se spala fructele de catina si se lasa la zvantat, apoi se toarna intr-un borcan (aproximativ doua treimi din volumul acestuia). Peste catina se adauga miere pana la umplerea recipientului. Se lasa la macerat timp de aproximativ 10 zile (la rece), perioada in care se amesteca zilnic cu o lingura de lemn.
Produsul astfel obtinut se tine la rece si se consuma zilnic, cate o lingurita pe stomacul gol, in special cand incepe sezonul rece.
Proprietatile mierii de albine cu catina
Numeroasele studii arata ca mierea de albine cu catina vindeca si amelioreaza numeroase boli, printre care unele foarte grave cum ar fi cancerul si sida.
In acelasi timp consumul regulat al acestui amestec intareste sistemul imunitar, reface organismul obosit, vindeca unele alergii, gastritele, afectiunile sexuale, etc.
Din acest motiv, inainte de venirea iernii, va recomandam atat dumneavoastra cat si copiilor consumarea acestui amestec miraculos pentru a putea trece iarna sanatos, fara gripe si raceli.
Mierea de albine cu catina se poate prepara usor in casa, dupa amestecul sus prezentat, sau poate fi cumparata de la magazinele de profil.