Este recoltata in general in luna mai de pe suprafete tot mai mari de cultura de rapita. Are o culoare deschisa si o aroma ce aduce cu frunza de varza. Chiar daca nu arata si nu miroase forte bine, este cautata din cauza gustului placut nu foarte dulce ca a celorlalte sorturi de miere. Din cauza continutului de apa ceva mai ridicat (uneori atinge 20 %), si a faptului ca nectarul cules de albine din florile de rapita contine cantitati mari de glucoza, si mai putina fructoza, cristalizeaza rapid, deseori chiar in fagure, in timpul culesului. Dupa cristalizare are un aspect cremos deoarece cristale sunt fine. Este o miere greu salubila in apa si daca aveti nevoie de ea diluata, veti reusi mai greu. Nu abunda in substante minerale si are aciditatea redusa. Are in schimb un continut crescut de enzima Q3, fapt ce o face indicata pentru tratarea osteoporozei si a bolilor de oase. Are un efect bun asupra elasticitatii vaselor de sange, protejeaza ficatul si pancreasul si splina. Mai este folosita in bolile de rinichi. Continutul de polen de rapita depaseste 97% din total.