Mierea este un aliment uşor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza şi glucoza intr-o forma care se asimileaza direct, fara a mai fi transformata de organism. Mierea este un aliment uşor de digerat. Ea cuprinde un amestec de fructoza şi glucoza intr-o forma care se asimileaza direct, fara a mai fi transformata de organism.
Mierea de flori de camp are o puternica actiune antimicrobiana.
In cazul bolnavilor cardiaci, cat si al celor de hepatita, mierea poate fi folosita drept medicament. Persoanele de varsta a treia bolnave de inima pot manca zilnic o lingurita de miere pentru ca aceasta hraneste muschiul cardiac cu zaharurile direct asimilabile: glucoza si fructoza. Astfel, in momentele in care simtiti ca va inteapa inima puneti o lingura de miere intr-un pahar cu apa pentru a va linisti.
Totusi, exista si contraindicatii in ceea ce priveste consumul acestui aliment, asa ca bolnavilor de diabet nu le este recomandat sa consume miere decat sub indrumarea medicului. De asemenea, copiii sub un an nu au voie sa consume miere pentru ca aceasta poate fi o sursa de spori de Clostridium botulinum, care poate declansa botulismul.