Mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele.
Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante . Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere ” completa”,fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Mierea polifloră este o miere cu un puternic parfum dat de polenul diverselor flori din care este cules.Varietatea florilor din care este cules polenul îi conferă acestui sortiment un bogat conţinut în vitamine din grupul B , B1,B2,B3,B5,B5 si vitamina C. De asemenea, mierea contine enzime : invertaza , amilază, catalază , acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale :fier, potasiu,calciu,fosfor. Mierea stimuleaza pofta de mâncare, faciliteaza digestia, imbunătăţeşte activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange. Mierea este indicata in cazurile de anorexie, in special la copii. Mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale. Consumul de miere de albine poate preveni tulburarile de crestere,demineralizarea oaselor. Are proprietăţi antibacteriene.
Mierea poliflora este produsul multor plante de pe camp si are in compozitia sa diverse minerale, vitamine si principii active pe care planta le transmite, prin albine, mierii si, prin miere, omului.
Consumul acestui sortiment de miere este recomandat pentru stimularea poftei de mincare si facilitarea digestiei. Mierea poliflora este un bun remediu impotriva anemiei si a oboselii fizice sau intelectuale. Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima si pentru cresterea procentului de hemoglobina din singe, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (una-doua lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe.
Sursa
Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante si este mai aromata si mai bogata in saruri minerale decit alte sortimente de miere, drept pentru care este considerata o miere completa.
Mierea poliflora este un aliment complet, poate cel mai complet aliment natural din cate exista. Este compusa din zaharuri simple, fructoza, glucoza, vitamine din complexul B, vitamina C, enzime si minerale.
Mierea poliflora stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste digestia, ajuta functiile ficatului si creste procentul de hemoglobina in sange. Una, doua lingurite de miere luate dimineata, pe nemancate, cu un pahar de apa la temperatura camerei, usureaza digestia.