Miere cu hrean

Hreanul este un remediul naturist cunoscut inca din vremea vechilor daci. Din hrean se obtin numeroase preparate cu efecte benefice organismului uman dintre care amintim făina de hrean, tinctura (preparata pentru tratarea plagilor), oţetul de hrean (pentru acnee), etc.
Radacina hreanului contine o multitudine de substante necesare organismului cum ar fi fier, potasiu, calciu, magneziu, precum si multa vitamina C. Proprietatile hreanului nu au fost studiate indeajuns, din batrani hreanul avand numeroase proprietati de ameliorare si vindecare a anumitor boli cum ar fi bronşitele, sinuzitele, paradontoza, reumatismul, anemia, gripa şi răcelile.
Amestecul din hrean cu miere de albine devine usor de consumat spre deosebire de celelalte produse obtinute din hrean.
Preparare miere de albine cu hrean
* Se ia o radacina de hrean si se da prin razatoare (atentie – nu atingeti ochii cu mana dupa aceasta operatiune).
* Se adauga doua linguri de miere de albine ecologica, dupa care se lasa aproximativ 10 minute
* Amestecul se strecoara si se pune separat (rezulta siropul de hrean cu miere de albine)
* Ce ramane (restul) se pune la fiert cu apa si cateva linguri de miere de albine.
* Dupa fierbere se strecoara din nou si se amesteca cu primul sirop de miere de albine cu hrean obtinut in prima faza.
Proprietati miere de albine cu hrean
Amestecul obtinut se pastreaza la rece si se consuma cate trei linguri pe zi.
Deoarece atat mierea de albine cat si hreanul intervin in ameliorarea numeroaselor boli, acest amestec reuseste sa amelioreze o serie de boli cum ar fi tuberculoza, bronsitele cronice si diverse alte afectiuni respiratorii.
Cu toate ca hreanul poate fi consumat in multiple alte combinatii, amestecul de miere de albine cu hrean este mult mai bine tolerat de organismul uman, evitand astfel unele neplaceri de genul durerilor de stomac sau iritatii ale tubului digestiv ce se pot produce de la consumul hreanului in alte combinatii.
O alta reteta veche indica amestecul de miere si hrean in tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase cu angina pectorala (O lingura de hrean ras se amesteca cu o lingura de miere de salcam. amestecul se consuma incet, cate o lingurita inainte de mese, astfel incat intreaga cantitate sa se consume in aceeasi zi).