Ceaiul de echinaceea (Tinctura de echinaceea) reprezinta solutia ideala pentru a elimina substantele toxice din organism, cunoscute fiind proprietatile sale imunostimulatoare, antibacteriane, virostatice, antiinflamatoare, cicatrizante.
Echinaceea reprezinta o sursa de vitamine si minerale esentiale, precum fierul, seleniul, calciul, magneziul, fosforul, zincul, magneziul.
Ceaiul de echinaceea este recomandat in numeroase afectiuni: raceli, ca stimulent pentru sistemul imunitar prin diverse metode printre care si cresterea producerii de anumite celule albe din sange si intarirea peretilor celulari astfel incat bacteriile si virusii sa nu intre atat de usor in celule, etc.
Mod de preparare: la 250ml de apa care se fierbe se pun 1-2 doze sau lingurite . Se ia vasul de pe foc si se lasa 5-10 min, Se strecoara si se consuma ca atare sau indulcit cu miere dupa gust.
Nu este recomandat in administrarea impreuna cu tratamente imunosupresoare, diabetului, tuberculozei, boli ale tesutului conjunctv, in alergii.