CEAI DE IASOMIE

La fel ca si ceaiul verde (cunoscut pentru efectele sale benefice), si ceaiul de iasomie a aparut tot in China. Daca ceaiul verde era consumat in general primavara si vara, ceaiul de iasomie tinea de anotimpurile reci. Unele persoane combina aceste ceaiuri pentru un efect mai puternic asupra metabolismului, insa astfel se pot pierde o parte din proprietatile energizante ale ceaiului verde.
Ceaiul de iasomie este recomandat persoanelor care vor sa slabeasca deoarece ajuta la accelerarea metabolismul. Desi nu este energizant, ca ceaiul verde, acesta calmeaza si regleaza circulatia sangelui.
Datorita efectului sau calmant, ceaiul de iasomie indeparteaza migrenele stimuland relaxarea generala a organismului. Astfel ajuta la indepartarea stresului, fiind de marea ajutor mai ales pentru persoanele depresive.
Totodata, aroma iasomiei da de gol si efectul afrodiziac pe care un astfel de ceai l-ar putea avea. Tot in acest sens, ulei de iasomie te poate ajuta sa faci o baie relaxanta dupa o zi bositoare de munca. Poti folosi acest tip de ulei si pentru masaj, ajutand la relaxarea muschilor incordati si la calmarea durerilor musculare. De asemenea, are un efect tonic asupra pielii.

Infuzia de iasomie poate fi folosita si in cosmetica, in special pentru persoanele care au tenul gras sau cu tendinta de ingrasare, acesta ajutand la reglarea sebumului.

Ceaiul de Iasomie( Iasomia) accelereaza metabolismul, combate stresul, deprimarea, oboseala, crampele etc. Ceaiul de iasomie este recomandat pentru raceli, migrene, febra, gastrite, cefale Intr-o cana cu apa clocotita se pun doua linguri de frunze si flori de iasomie si se lasa timp de 15 minute, Se consuma 1-2 cani pe zi dupa mese.

Beneficiile ceaiului de iasomie

Prevenirea si tratarea cancerului
Studiile au aratat ca iasomia are capacitatea de a incetini cresterea celulelor canceroase din corpul nostru. Aceasta are un efect chemoprotector pentru tumori la nivelul sanilor, si s-a demonstrat, de asemenea, ca are anumite beneficii impotriva cancerului de prostata. Exista speranta ca intr-o zi, pe langa chimioterapie, iasomia va fi, de asemenea, utilizata pentru vindecarea cancerului.

Amelioreaza anxietatea
Cercetatorii din Japonia au descoperit ca mirosul de ceai de iasomie are un efect sedativ pentru oameni. Mirosul iasomiei reduce intensitatea batailor inimii si devenim mai calmi si relaxati.

Reduce nivelul de colesterol
Catechinele din ceaiul verde, care sunt derivate din ceai verde de iasomie, reduc nivelul colesterolului si nivelul trigliceridelor din organism. Totusi, acest test a fost efectuat pe un hamster, prin urmare, mai multe studii trebuie efectuate pentru a confirma acest beneficiu si pentru corpul uman. Dar totusi, cercetatorii sustin ca de ceaiul de iasomie ar putea beneficia cei care urmeaza un regim alimentar gras.

Reduce dezvoltarea bacteriilor
Studiile au aratat ca ceaiul de iasomie are capacitatea de a limita cresterea anumitor bacterii care cauzeaza boli aparute din cauza alimentelor. Astfel, iasomia ii salveaza pe cei care sufera de intoxicatii alimentare.

Intretine tineretea
Ceaiul de iasomie protejeaza organismul de daunele radicalilor liberi. Acestia sunt molecule oxidate cu electroni impari. Astfel, cand circula prin corp, colecteaza electroni de la alte molecule din corp pentru a le inlocui pe cele care lipsesc. Acest intreg proces dauneaza celulelor organismului si accelereaza procesul de imbatranire. Consumul de ceai de iasomie impiedica acest lucru sa se intample.

Ajuta la reducerea greutatii
Ceaiul de iasomie este bun pentru slabit deoarecee are un gust natural foarte dulce. Prin urmare, nu va trebuie sa il indulciti cu zahar sau miere. Ceaiul de iasomie este foarte bun si pentru combaterea depresiei, la ridicarea nivelului de incredere in sine, la diminuarea fricii, in perioada menopauzei, combate paranoia si depresia post natala.

Preparare

Infuzia trebuie sa aiba loc la 100 grade, deci, cand apa da in clocot se pot adauga frunzele sau florile. Dupa adaugarea frunzelor/florilor se lasa la foc mic inca 2 minute.
Pentru ca vitamina C sa nu se risipeasca, infuzia nu trebuie pastrata mai mult de 12 minute.
Frunzele se indeparteaza cu ajutorul unei strecuratori.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply