Dieta cu supa de varza este o dieta hipocalorica si foare eficienta. Dieta se tine timp de o saptamana.
Secretul acestei diete este supa hipocalorica de varza. Avand in vedere ca meniul nu are rigori cantitative, este de preferat sa faceti in asa fel incat alimentul principal din cadrul dietei cu supa de varza sa fie chiar supa.
Nu consumati bauturi carbogazoase, doar apa plata si ceai neindulcit! Daca o respectati intocmai, aceasta dieta va va ajuta sa slabiti 5-9 kilograme.
Cum se prepara:
O varza mare sau 2 mici, 2 cepe mari, o cutie de bullion/rosii conservate, doi ardei grasi, fasole verde (200-300 g), 3 morcovi mari sau 6 mai subtiri, verdetata oricat de multa (marar si patrunjel). Pe langa acesta, se pot folosi condimente ca vegeta, sarea si piperul negru.
Aceste ingrediente se toaca marunt si se pun la fiert intr-o cantitate suficienta de apa (ca in cazul unei ciorbe normale), lasandu-se pentru inceput la foc putenic timp de 10 minute, dupa care inca 45 de minute la foc mic.
Programul alimentar penru fiecare din cele 7 zile este urmatorul:
– in prima zi, se vor consuma numai fructe (cu exceptia bananelor) si supa de varza.
– a doua zi, este randul legumelor, crude sau fierte (in afara de mazare, porumb si fasole uscata), impreuna cu supa de varza.
– a treia zi, se vor consuma fructe si legume (pe langa exceptiile anterioare, pe lista intra si cartofii), si supa de varza
– a patra zi, mancati banane (maxim 8), lapte degresat si supa de varza
– a cincea zi se vor consuma 500 g de carne de vaca, peste sau pui fierte in suc de rosii proaspete, pe langa supa de varza
– a sasea zi, mancati 2-3 portii de friptura cu salata, plus supa de varza
– a saptea zi este ziua orezului: in aceasta zi se va consuma orez fiert, legume proaspete de sezon si suc de fructe fara adios de zahar. Ca de obicei, se va consuma si supa de varza.