Ananas

Ananasul este încadrat de nutriţionişti în categoria “alimentelor cu calorii negative”, alături de citrice, mere, ţelină, varză, broccoli. Avantajul acestor fructe şi legume este că vin cu un aport caloric scăzut şi, în acelaşi timp, au capacitatea de a stimula arderea naturală a grăsimilor.
Ananasul are o multime de calitati nutritive. Contine toata gama de vitamine (A, B, C, E), acid citric, acid malic, iod, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, mangan, sulf, fier, zaharoza, glucoza, celuloza si bromelina. Ananasul este unul dintre putinele alimente care ajuta la scaderea in greutate, datorita bromelinei ce o contine, calmeaza arsurile stomacale, stimuleaza circulatia sanguina, ajuta la disparitia negilor si a bataturilor, are o actiune antioxidanta puternica, fiind recomandat in ateroscleroza, boli ale inimii, astm, artrite reumatoide, afectiuni ale colonului. Este nutritiv, dezintoxicant, diuretic, intareste sistemul imunitar. Este recomandat a fi consumat regulat in anemii, obezitate, intoxicatii, guta, litiaza, deminaralizare, sinuzite acute.
In acelaşi timp, ananasul are efecte tonice asupra sistemului nervos datorită vitaminelor din grupul B. Prin conţinutul de potasiu, ananasul crud stimulează activitatea cardiacă. Nutriţioniştii apreciază acest fruct şi datorită conţinutului de betacaroten (provitamina A). Betacarotenul care se găseşte în fructele exotice acţionează favorabil asupra acuităţii vizuale.
Un alt element care avantajeaza acest fruct este bromelainul. Aceasta enzima descompune proteinele imbunatatind astfel digestia. Astfel, persoanele care doresc sa slabeasca se pot bucura din plin de acest fruct. Totodata, ajuta la purificarea sangelui ameliorand hipertensiunea.
Bine de retinut este faptul ca aceasta enzima impreuna cu altele gasite tot in ananas lupta impotriva proliferarii celulelor cancerigene. In acest mod poate impiedica formarea metastazelor! Triptofanul si serotonina continuta in ananas ajuta persoanele cu stari depresive. Imbunatatind circulatia sanguina, ajuta la irigarea creierului. In acest mod, starile depresive pot fi indepartate pe cale naturala, luptand alaturi de organism.
Betacarotenul, prezent tot in ananas, mentine structura pielii mentinand-o hidratata. Sucul de ananas grabeste vindecarea negilor.

<< Back                                                                                                     HOME

Leave a Reply