Apilarnilul

Apilarnilul este un produs apicol natural, obţinut din larvele de trântor care constituie materia primă principală. Acestea la vârsta de 7 zile sunt recoltate integral obţinându-se astfel apilarnilul.
Producerea apilarnilului

În mod normal, sezonul apicol activ este în perioada mai-iulie. Asta într-o colonie de albine constituită ca o unitate biologică. Într-o astfel de colonie, numărul indivizilor masculi este de 400-1800 trântori rareori numărul lor depăşind 2000. Într-o colonie de albine numărul de trântori pe care îi creşte şi îi tolerează este limitat şi depinde de comportamentul coloniei ca un tot unitar. Numărul de trântori crescuţi şi toleraţi într-o colonie de albine satisface necesarul biologic şi fiziologic normal de masculi pentru a asigura împerecherea mătcilor pe cale naturală. Cantitatea larvelor de trântor existentă în condiţii normale nu poate depăşi în medie 8000 larve într-un întreg sezon apicol. Din întregul proces ontogenetic de dezvoltare a trântorilor, pentru cultura de apilarnil prezintă interes în mod special doar stadiul embrionar şi larvar în complexul condiţiilor de mediu şi al posibilelor intervenţii în scopul obţinerii unei producţii eficiente utilizând în acest scop colonii de albine foarte puternice.

Recoltarea şi depozitarea

Apilarnilul recoltat se depozitează în recipiente de plastic alimentar, de capacitate mică. Temperatura de conservare a produsului este între -5 şi -20°C.
Proprietăţi

Apilarnilul este un produs apicol natural obţinut din stup. Are proprietăţi biotrofice, energizante, vitalizante, tonifiante şi psihotonice, ajută la refacerea sistemului imunitar.
[modificare]

Prezentarea în stare pură şi păstrarea

Apilarnilul are consistenţa şi culoarea iaurtului. Este perisabil, de aceea se păstrează numai congelat. Păstrat în condiţii improprii, adică necongelat sau neamestecat în miere, acesta se oxidează în foarte scurt timp (12 ore).
Apilarnilul este un produs apicol biologic activ, obtinut pe baza produselor din stup, vitalizant, biotrofic, tonifiant si psihotonic, potenteaza factorii naturali de aparare a organismului, a sistemului imunitar ( in literatura de specialitate este mentionat ca fiind posibil a avea efecte bune in cancer si SIDA).
Este un bun reglator al metabolismului corpului uman.
Datorita continutului relativ mare in testosteron, se recomanda sportivilor si persoanelor care depun un efort fizic mare.

Apilarnilul are consistenta si culoarea iaurtului. Este perisabil, de aceea se pastreaza numai congelat. La decongelare, se amesteca in miere, in proportie variabila. Cu cat concentratia este mai mare, cu atat timpul de pastrare este mai scurt. Recomandam o concentratie de 1/10 (50g apilarnil la 500g miere). Se pastreaza in frigider.

<< Back                                                                                                     HOME