Cele mai puternice 12 alimente

Germenii sunt bogati in enzime, enzime antioxidante, elemente antiimbatranire, vitamine, minerale, aminoacizi, clorofila, proteine complete, fibre si pigmenti. Au rolul de a imbunatati digestia, dau vitalitate, energie, intaresc organismul si ofera protectie impotriva radicalilor liberi;
Meiul este bogat in fier, magneziu, potasiu, siliciu, complexul vitaminic B si vitamina E. Are rolul de a ajuta digestia, imbunatatind asimilarea substantelor nutritive. De asemenea, indeparteaza acidul in exces si impiedica dezvoltarea ciupercilor;
Lucerna contine o cantitate mare de enzime digestive si bioflavonoide, vitamine, minerale, aminoacizi si de patru ori mai multa vitamina C decat majoritatea citricelor. Are rolul de a regla problemele digestive, arsurile stomacale, gazele, balonarea, malabsorbtia, favorizand descompunerea grasimilor, a celulozei si a amidonului;
Aloe vera este bogata in steroli vegetali, aminoacizi si polizaharide. Are rolul de a reface tesuturile deteriorate, reduce inflamatiile si ajuta digestia;
Orzul verde contine antioxidanti puternici si multe proteine usor asimilabile in comparatie cu cele din carne. Are rolul de a imbunatati nivelul energetic si rezistenta, protejeaza tesuturile si inlatura din corp substantele poluante;
Semintele de in contin un echilibru perfect intre acizii grasi esentiali omega-3 si omega-6. Au rolul de a regla greutatea corporala si functiile intestinale, reduc colesterolul, imbunatatesc tonusul pielii, imunitatea si reproducerea;
Patrunjelul are mari cantitati de betacaroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele. Are rolul de a ajuta mecanismele de aparare ale corpului, suprima bacteriile daunatoare si intareste imunitatea;
Algele marine constituie sursa cea mai usor digerabila de minerale, avand un rol esential in imbunatatirea digestiei si asimilarea substantelor nutritive. De asemenea, ajuta la mentinerea unei greutati constante;
Stevia contine proteine, fibre, carbohidrati complecsi si vitamine. Are rolul de a inlatura pofta de dulciuri si de a controla apetitul alimentar;
Floarea soarelui este bogata in acizi grasi esentiali, vitaminele A, E, D si complexul B, zinc, fier, calciu, mangan, fosfor, proteine si substante lipotrope. Semintele crude de floarea soarelui sunt considerate cel mai bun “stimulent” energetic;
Algele salbatice verzi-albastre contin aproape orice element nutritiv cunoscut si au rolul de a imbunatati memoria, imunitatea, vitalitatea, ajutand la indepartarea bacteriilor nesanatoase, a patogenilor, a bacteriilor, virusilor, racelilor si gripelor;
Quinoa este condiderata cea mai puternica proteina, mai folositoare decat cele care se gasesc in carne, avand in continutul ei toti aminoacizii esentiali. De asemenea, este o buna sursa de calciu, mult mai usor asimilabil decat cel din lapte. Are rolul de a intari oasele, creste performantele sexuale.