Bolile stomacului tratate cu argila

Argila actioneazala nivelul stomacului ca un pansament gastric, ajutand la refacerea celulelor bolnave si la eliminarea celulelor moarte datorita efectului ei cicatrizant. in plus, ea are efect bactericid, ajutand la distrugerea bacteriilor Helicobacter Pylori care sunt responsabile de aparitia ulcerului gastro-duodenal si a colitelor ulceroase. in practica s-a demonstrat clinic ca procentul de vindecare cu argila a afectiunilor gastrice se apropie de 100%.
Din punct de vedere chimic, argila are caractere chimice bazice, reusind astfel sa neutralizeze excesul de acid gastric din stomac care apare la bolnavii cu gastrite sau gastro-duodenite.

Toxiinfectiile alimentare si enterocolitele se vindecacu argila

De obicei, toxiinfectiile alimentare reprezinta situatii medicale foarte delicate, in care pacientul trebuie internat si este supus la interventii extrem de neplacute pentru a se putea vindeca (spalaturi gastrice, perfuzii etc.). Mai mult, in urma acestor proceduri bolnavul poate ramane cu o sensibilitate crescuta a tractului digestiv care cauzeaza mari probleme ulterioare (ex. colite).
Argila este un remediu extraordinar care ajuta la tratarea rapida a toxiinfectiilor alimentare, fara a determina neplaceri ulterioare. Medicii care au experienta in tratamentele cu argila recomanda in acest caz administrarea unei doze soc (numita sugestiv de unii medici “doza de cal”). Se umple cu argila jumatate de borcan de 800 g, iar apoi se completeaza cu apa. Se amesteca pana cand argila se dizolva, iar apoi se bea integral, dintr-o singura priza. Astfel, ajunsa in stomac, suspensia de argila este solubilizata de sucul gastric si este absorbita in sange. De asemenea, in cazurile grave, pentru un efect si mai sigur medicul va poate recomanda sa mestecati argila direct, deoarece aceasta panseaza intreg tractul digestiv intr-un timp mult mai scurt, efectele observandu-se rapid la nivelul colonului si intestinului inferior.
Prin aceasta metoda s-au obtinut de nenumarate ori rezultate spectaculoase, in circa o ora bolnavii fiind vindecati. Desigur, existacazuri in care unele persoane accepta cu greu tratamentul deoarece nu suporta argila. Trebuie precizat insa ca aceasta nu are niciun gust si nu este cazul sa provoace greata.

Polipii intestinali

Aparitia polipilor intestinali la nivelul tubului digestiv prezinta un risc ridicat pentru sanatatea pacientului, deoarece ei constituie principala cauza in dezvoltarea cancerului de colon. in acest caz se recomanda efectuarea unei rectoscopii pentru evaluarea numarului polipilor si a evolutiei acestora (de exemplu daca sangereaza), iar in functie de rezultatele acestei investigatii se poate recomanda operatia chirurgicalade urgenta pentru extirparea polipilor.
inainte de a recurge la operatie se poate incerca insa un tratament cu argila. Au existat situatii de persoane care au scapat miraculos de polipi intestinali dupa o cura de 3 sau 4 saptamani cu argila. Poate fi de necrezut, insa argila are efecte rapide de cicatrizare a peretelui intestinal, oprind sangerarile si ajutand la refacerea completa a epiteliilor.

Argila distruge infectiile cu Escherichia coli mai eficient decat antibioticele
Infectiile cu E. coli produc frecvent diaree apoasa care devine treptat sangvinolenta, crampe severe la stomac, abdomen sensibil, greata, varsaturi si uneori febra. Toate aceste simptome se pot vindeca dupa un tratament de 3 saptamani cu argila. Din pacate insa, efectul argilei este mult diminuat la persoanele care au facut tratamente indelungate cu antibiotice, care au un efect devastator asupra florei intestinale. Se stie faptul ca, odata distrusa, flora intestinala se mai poate reface natural abia dupa 10 ani. Prin urmare, evitati pe cat posibil folosirea antibioticelor deoarece treptat ele nu vor mai putea distruge microbii, care vor deveni mai puternici.