– Remedii cu miere pentru răceală, tuse şi dureri de gât:
Pentru răceală şi tuse ştim cu toţi că, de ani de zile, se recomanda mierea. Iată câteva remedii de plante la care este bine să adaugaţi miere:
– pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeţi o lămâie pentru 10 minute. Strecuraţi sucul şi apoi adaugaţi două linguri de glicerina şi două de miere.
– Daca apare şi o inflamaţie a gâtului puneţi două linguri de rozmarin uscat peste care turnaţi jumatate de litru de apa clocotită şi le lăsaţi să infuzeze 10 minute. Strecuraţi lichidul şi adăugaţi lămâie şi miere.
– Usturoi amestecat cu miere pentru răceală şi dureri în gât: Se zdrobesc 2-3 căţei de usturoi, şi se amestecă cu 4-5 linguriţe de miere de albine. Din acest preparat se ia cate o linguriţă din jumatate în jumătate de oră. În usturoi s-au descoperit mai mult de douăzeci de substanţe antivirale şi antibacteriene, care fac din el cel mai puternic antigripal cunoscut.
–Lămâie amestecată cu miere pentru durerile în gât: Amestecaţi jumătate de lămâie curăţată cu 4-5 linguri de miere şi consumaţi compoziţia după masă sau în timpul mesei de câteva ori pe zi. Lămâia vindecă răceala şi virozele datorită conţinutului bogat de vitamina C.
Din lămâie se mai poate face un ceai care tratează foarte bine răceala şi virozele: Ceaiul de lămâie se obţine din 3 lămâi tăiate în sferturi şi puse la fiert în 500 ml apă. Se lasă la fiert 5-10 minute şi se consumă îndulcit cu miere.
– Ceaiul de tei şi măceşe pentru gripă
Câte o cană de ceai de tei sau de măceşe combintă cu miere şi lamâie este un remediu sigur contra gripei. Ceaiul de macese proaspete este bun pentru raceală şi gripă, prin conţinutul ridicat de vitamina C. De altfel, tabletele de vitamina C sunt produse din macese.
Ceai de ceapă pentru tuse:
Se fierbe timp de 10-15 minute, 4-5 cepe cu tot cu foi într-un litru de apă. Zeama se strecoară şi se îndulceşte cu miere de albine. Ceaiul de ceapă se bea cu înghiţituri rare, pe parcursul unei zile. Se consumă până cînd tusea dispare. Ceapa e o comoară pentru sănătatea noastră. Ea conţine substanţe nutritive, precum calciu, fosfor şi acid ascorbic, adică vitamina C.
–Băile fierbinţi:
Atunci când deja simtiţi frisoane, când începe să vă curgă nasul, iar durerile de gât se fac simţite, băile fierbinţi sunt ajutorul cel mai la îndemana pentru a opri boala în faza incipientă. Aceste băi, au un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenţa microbilor.