Siropul de visine

Siropul de visine

Siropul de visine. Pe langa vitaminele C, E, B, sodiu si cantitati mici de magneziu, visinele contin potasiu, mineral esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase. In plus, in compozitia chimica a acestor fructe se evidentiaza flavonoizii, care previn bolile neuro-degenerative.
Siropul de visine se recomanda ca adjuvant in afectiuni ale cailor renale si urinare, precum uretrite, nefrite, litiaze renale. Administrat ca atare sau diluat cu apa, scade febra si se poate utiliza in tratamentul gripei si reumatismului, dar are si proprietati antidepresive, remineralizante si tonifiante.
Mod de preparare:

Pentru prepararea siropului se pune intr-un vas emailat sau inoxidabil 1L suc de visine si 1 kg zahar si se fierbe 10-15 minute la foc potrivit. In timpul fierberii se spumeaza de 2-3 ori. Siropul obtinut se toarna caldut in sticle bine spalate si uscate si se astupa cu dopuri de pluta, dupa care se tin la loc racoros.

<< Back                                                                                                     HOME