Cercetarile realizate pana in prezent demonstreaza capacitatile vindecatoare ale sucului de morcov in tratarea bolilor de piele. Constituie o sursa importanta de vitamina A, care are un rol primordial in mentinerea sanatatii pielii.
Protejeaza pielea de actiunea radiatiilor solare
Sucul de morcovi este recunoscut pentru proprietatile curative si protectia pe care o ofera pielii. Fiind cel mai intins organ al corpului, pielea este prima bariera in calea factorilor de risc din mediul inconjurator. De aceea, pentru a incetini procesul de imbatranire trebuie sa ne asiguram ca pielea noastra este perfect hidratata, consumand sucuri proaspete si multa apa. Substantele nutritive din sucul de morcovi au proprietatea de a reduce fotosensibilitatea, protejand pielea de actiunea nociva a razelor solare.
Trateaza dermatita, eczema, iritaiile si ridurile
Are o actiune antiinflamatoare, revitalizeaza si tonifiaza pielea. Expertii sustin ca sucul de morcovi este folosit in tratamentul dermatitelor, a eczemelor, a iritatiilor si ridurilor cauzate de actiunea radicalilor liberi. De asemenea, accelereaza vindecarea juliturilor si a taieturilor usoare. Daca tenul tau sufera din cauza toxinelor din organism, expertii recomanda sucul de morcovi pentru eliminarea toxinelor. Potasiul din morcovi neutralizeaza excesul de aciditate gastrica, iar continutul bogat de vitamina A detoxifica ficatului.
Betacarotenul face minuni
Un studiu recent efectuat in Olanda a scos la iveala o legatura puternica intre afectiunile pielii si nivelul vitaminei A in sange. Betacarotenul care odata ajuns in organism se transforma in vitamina A se gaseste in cantitati ridicate in sucul proaspat de morcovi, anuland astfel necesarul suplimentelor cu vitamina A.
Deficitul de vitamina A in organism determina accelerarea procesul de imbatranire, acneea isi face prezenta, pielea este plina de impuritati si extrem de sensibila si uscata, in special pe picioare si maini. Aplica in fiecare zi o compresa cu suc de morcovi pe zonele afectate de pete.
Masca cu morcovi pentru un ten curat
Sucul de morcovi se amesteca cu o cantitate egala de suc de ananas si se aplica mixtura pe fata. Se lasa sa actioneze timp de 15 minute si se indeparteaza cu apa rece. Este recomandata folosirea zilnica pentru tonifierea si curatarea tenului.
Si nu uita sa consumi zilnic suc de morcovi, insa in cantitati moderate. Organismul nostru nu poate sa asimileze mai mult de 200 ml de suc baut odata. Este suficient pentru a conferi o stralucire in plus bronzului pe care tocmai l-ai obtinut. De asemenea, o regula importanta este sa nu te limitezi la un singur fruct sau leguma, ci sa faci diverse combinatii in prepararea sucului. Asadar, poti sa incepi ziua de maine cu un pahar plin cu suc de morcovi si sa ne spui daca ai constatato diferenta in aspectul pielii.
Beneficiile sucului de morcov
Este recunoscut pentru beta-caroten, care ofera organismului vitamina A, precum si un continut important de vitamina B si de minerale. Vitamina A ajuta la prevenirea cancerului, avand proprietati antioxidante. Elimina agentii care cauzeaza cancerului, mai precis radicalii liberi. Deficienta de vitamina A poate cauza orbirea pe timpul noptii. De asemenea, poate cauza deshidratare si uscare la nivelul unghiilor si parului. In plus, vitamina A intareste dintii si oasele. Este buna si pentru ficat.
Sucul de morcov este bun pentru mentinerea unei bune sanatati inainte de nastere, in cazul femeilor insarcinate.
Contine o cantitate importanta de potasiu.
Sucul de morcovi reprezinta o sursa bogata de vitamine din complexul B.
Contine cupru, calciu, potasiu, fosfor, sulf si fier.
Sucul proaspat din morcovi este foarte bun in timpul alaptarii bebelusilor.
Sucul de morcovi este o sursa excelenta de vitamina B si C si contine proprietati de reducere a colesterolului.
Impreuna cu sucul cu varza are efecte alcaline si protejeaza impotriva formarii aciditatii.
Are efect diuretic in cazul urinarii rare. Ajuta la prevenirea nefritei.
Minimizeaza riscul aparitiei unor boli de inima.
Diminueaza tensiunea arteriala.
Contine un hormon vegetal numit tocochinina, similar cu insulina si benefic pentru diabetici.
Sucul de morcovi reprezinta un remediu bun pentru diaree.
Elementele alcaline purifica sangele.
Contine beta-caroten, furnizand organismului vitaminele A si B.
Distruge radicalii liberi care cauzeaza cancer, datorita vitaminei A si antioxidantilor.
Vitamina A intareste dintii si reduce tensiunea arteriala.
Atentie totusi, persoanele care sufera de diabet trebuie sa consulte un medic inainte de a adopta aceasta dieta, deoarece contine o mare cantitate de zahar.
Sucul de morcov este foarte bun pentru sanatate. Este foarte bun pentru persoanele care doresc sa tina o cura de detoxifiere. Consumul regulat si in cantitati mari reprezinta o mina de aur pentru o stare buna de sanatate.
Sucul de morcovi scade nivelul colesterolului
Consumul de suc si nectar de morcov este una dintre cele mai simple modalitati de a oferi organismului cantitatile optime de vitamine si minerale. Potrivit unor studii realizate de medicii nutritionisti polonezi, morcovii au particularitati unice in compozitia lor, sunt usor de digerat, si bogati in vitaminele A, B, si C. Vitamina A este asimilata de organism din betacaroten, un compus al morcovului care este fundamental pentru piele si pentru vedere. Un atribut foarte important, mai ales pentru femei, este acela ca betacarotenul este un foarte bun agent antioxidant impotriva radicalilor liberi care grabesc imbatranirea. S-a descoperit chiar si faptul ca un consum constant de suc de morcovi previne cancerul pulmonar si are un efect protector recunoscut mai ales in cazul fumatorilor. Medicii pediatrii, la randul lor, vorbesc despre morcovi ca fiind “painea pediatrului”, datorita efectului benefic in tratarea diareei acute la sugari.
De asemenea, datorita continutului de fibre, consumul de morcovi reduce cresterea colesterolului si, implicit, tine in frau problemele cardiace si accidentele vasculare. Prin urmare, specialistii recomanda ca morcovii sau sucul de morcovi sa nu lipseasca din alimentatia zilnica, insa in cantitati moderate, cam 50 – 60 de mililitri pe zi. Nu este indicat nici consumul excesiv de morcovi, deoarece din cauza betacarotenului pot sa apara coloratii rosiatice ale fetei.