Sucul de ridiche neagra are proprietati antiscorbutice, antialergice, antitusive, tonifica respiratia, stimuleaza ficatul si provoaca golirea vezicii biliare, mentine nivelul de hormoni în echilibru.Sucul de ridiche neagra este indicat în diverse boli ale ficatului, litiaza biliara, dischinezii, coliciste cronice, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm bronsic, tuse, alergii, reumatism, artrita, probleme digestive (ajuta la digestie), rinita, sinuzita, afectiuni ale toiroidei.
Sucul se obtine din frunze si radacini cu ajutorul mixerului electric. Se administreaza 4 – 6 linguri pe zi.
Sucul de ridiche poate fi folosit si în amestec cu miere. Se amesteca un sfert de litru suc de ridiche neagra cu o jumatate de pahar de miere. Se consuma 3 – 6 linguri între mese. Tratamentul se mentine pâna la ameliorare si este indicat în dischinezie biliara, favorizând eliminarea bilei.
Pentru tratarea bronsitei cronice, tusei si raguselii se prepara un amestec dintr-o jumatate de pahar de suc de ridichi negre si o jumatate de pahar de miere. Amestecul se pastreaza în frigider. Se consuma 1-2 lingurite pe zi, pentru adulti. Tot pentru tratamentul tusei se poate folosi siropul obtinut în felul urmator: se taie o ridiche neagra în jumatate. În fiecare jumatate se face o gaura adânca în care se pune miere. Se lasa la macerat 6 ore dupa care siropul este gata. Dupa consumarea siropului se mai poate pune înca o data miere. Sunt suficiente câteva zile de tratament.
Sucul de ridiche mai poate fi folosit în combinatie cu suc de morcov, pastârnac sau patrunjel.