Sucul de rosii

Sucul de rosii este indicat tuturor pentru proprietatile sale de dezintoxicare a organismului, datorita continutului ridicat in pectina, substanta care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale.
Rosiile contin apa (90%), proteine, lipide, hidrati de carbon, minerale (sodiu, potasiu, cupru, zinc, calciu, fosfor, fier), vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K), acizi organici etc. Prin bogatia in saruri minerale, in special calciu si fier, ajuta in cazurile de astenie si anemie.
Sucul de rosii ajuta la regenerarea organismului prin continutul sau bogat in aminoacizi, saruri minerale, enzime si vitamine, cu conditia sa fie preparat proaspat si fara conservanti. Are rol racoritor, revitalizant, energetic, remineralizant, antiinfectios, dezintoxicant, ce usureaza digestia, reprezentand un bun echilibrant celular.
Rosiile sunt remineralizante, revitalizante, digestive, stimulatoare ale secretiei de suc gastric si pancreatic, dezintoxicante si alcalinizante ale sangelui.
Nutritionistii recomanda consumul de rosii in diverse afectiuni: hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicatii cronice, epidemii, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, astenie etc.