Sfecla rosie contine betaina, vitaminele A, B, C, PP si numeroase minerale: Mg, P, K, Fe, Br, Zn. Potrivit recomandarilor medicale sucul de sfecla rosie are proprietati anticancerigene, mineralizante, antianemice si este recomandat deopotriva pentru normalizarea metabolismului general cat si pentru afectiuni ale ficatului, stomacului sau ale inimii.
Modul de preparare:
Dintr-un kg de sfecla rosie se obtin aprox. 600ml de suc. Se spala bine sfecla sub jet puternic de apa, se curata de coaja, se spala din nou, se lasa sa se usuce dupa care se taie in bucatele. Bucatile de sfecla se introduc treptat in masina pentru stors iar sucul obtinut se lasa aprox. 20 de minute sa se limpezeasca apoi se strecoara prin tifon.
Sucul de sfecla se foloseste in cura progresiv de la 50 la 300 de ml pe zi, in combinatie cu putin suc de morcovi (pentru hipertensiune si viroze). Se mai poate folosi in amestec cu suc de castraveti si suc de morcovi pentru afectiuni renale, litiaza si diateza urica (150 ml suc de sfecla, 250ml suc de morcovi si 200 ml suc de castraveti).
Se serveste la temperatura camerei. Poate fi pastrat 4-6 ore in frigider sau poate fi congelat si pastrat pana la 12 luni.