Sucul de spanac

            Spanacul este planta cea mai bogata in minerale dintre cele cultivate in tara noastra. Spanacul contine Na, K, Ca, Fe, P, Mg, S, Mn, Zn, Cu si vitaminele A, B1, B2, B12 si vitamina C. Medicii recomanda consumul de spanac in anemie, convalescenta, ca activator al secretiilor pancreatice, laxativ si anticancerigen. Spanacul este indicat sa a fi consumat sub forma de suc deoarece prin fierbere creste oxaluria si oxalemia (in stare cruda nu are acest efect).


Suc de spanac – Modul de preparare:

Se curata spanacul de impuritati si codite, se inlatura frunzele depreciate, se aseaza in strecuratoare si se spala bine, fiecare frunza sub jet puternic de apa dupa care se lasa sa se scurga. Dintr-un kg de spanac vor rezulta 500ml de suc. Sucul obtinut se lasa aprox. 20 de min sa se limpezeasca; acesta poate fi consumat imediat sau poate fi pastrat pana la 6 ore in frigider.