Graviola este un copac copac vesnic verde ce creste in regiunile tropicale. Acesta produce un fruct lung, verde, cu tepi, care se pare ca distruge celulele canceroase. Este cunoscut ca fiind de 10.000 de ori mai eficient decat medicamentele puternice din chimioterapie, fara a avea efecte secundare neplacute si fara a afecta celulele sanatoase.
Acest copac creste in salbaticie, in inima Amazonului si ar putea revolutiona literalmente ceea ce reprezinta tratamentul cancerului, marind astfel sansele de supravietuire. Unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din America a efectuat experimente timp de douazeci de ani, iar testele au relevat ca substantele active din Graviola, identifica si distrug celulele maligne, in 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de san, de prostata, pulmonar, hepatic si cancer pancreatic.
Sub denumirea de Graviola in Brazilia, Guanabana in limba spaniola si Soursop in engleza, fructul are un miez dulce-acrisor de culoare alba. Miezul se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru a prepara diverse bauturi.
Graviola
Beneficii ale fructului Graviola asupra organismului:
Graviola are proprietati anticancerigene, antitumorale, antibacteriene, antiparazitare. De asemenea, este hipotensiv, reduce ritmul cardiac, vasodilatator, sedativ, anticonvulsiv, antiviral, viermicid, digestiv.
Datorita continutului bogat in Vitamina C, graviola ajuta la intarirea sitemului imunitar si previne racelile, avand de asemenea, proprietati antifebrile.
Fructul contine, de asemenea, o serie de alte elemente nutritive, incluzand potasiu, magneziu, tiamina, cupru, acid folic si fier.
Graviola este un agent antimicrobian cu spectru larg atat la infectii bacteriene cat si fungice.
Mineralele continute de graviola ajuta la intarirea oaselor si la prevenirea osteoporozei.
Este eficient impotriva parazitilor interni si a viermilor, scade tensiunea arteriala si este utilizat pentru stari depresive, stres sau regenerarea celulor nervoase.
Continutul bogat in fibre ajuta procesul de digestie, previne constipatia si tulburarile digestive.
Carbohidratii din graviola reprezinta o sursa foarte buna de energie.
Graviola mai este folosit si contra parazitilor, a paduchilor.
In Peru se folosesc scoarta, radacina si frunzele contra diabetului.
In Brazilia se face ceai din frunze pentru a trata afectiunile ficatului.