Acumularea de toxine in colon are diverse cauze precum: sedentarismul, alimentele de tip fast-food, consum scazut de fructe si legume, consum ridicat de zahar, stresul etc. Acasa ori la munca, organismul nostru este expus la reactiile mediului. Problemele zilnice de tipul constipatiei pot da nastere la Diverticula, un tip de hernie care se extinde in afara peretilor colonului. Pungile colonului sunt pline cu reziduuri toxice, care vor fi absorbite in vasele de sange. Aceste deseuri imbolnavesc organismul si cauzeaza deficiente majore de energie, boli, slabire si alte probleme suplimentare.
Constipatia si diareea, stari neplacute dar frecvente afecteaza milioane de persoane in fiecare an, cauzand probleme precum balonare, dureri abdominale, tulburari si greata. In ciuda frecventei acestor stari, ele sunt surprinzator de usor de tratat si prevenit. Pastrarea sanatatii colonului dvstra va poate ajuta la imbunatatirea starii generale de sanatate si va limita aparitia problemelor de constipatie si diaree.
Un intestin ne-curatat contine un volum mare de elemente toxice. Acest lucru duce la umflarea la extremitati si la cresterea anormala in greutate. Capacitatea colonului de a functiona va fi afectata de cantitatea de reziduuri putrezite care s-a acumulat. Aceasta functionare proasta va afecta apoi alte organe digestive si glande si va afecta modul in care este absorbita mancarea.
Un colon bolnav este unul in care materiile fecale s-au acumulat pe peretii sai si in interiorul celulelor. In timp, aceste materii fecale devin incrustate in colon, blocandu-i deschiderile si incetinind eliminarea. Aceste materii apoi continua sa se acumuleze timp de zile, saptamani, luni si chiar ani putrezind si apoi otravind intregul sistem. Si sanatatea precara a colonului poate duce la dezvoltarea altor probleme. Boli care au fost asociate cu un colon toxic sunt problemele cardiovasculare, cancerul, racelile, gripele, artrita si alergiile. De fapt, in majoritatea cazurilor, gravitatea unei boli este direct legata de nivelul de toxicitate din colon.
Un colon curatat periodic ar trebui sa fie prioritate pentru organismul nostru datorita efectelor pozitive pe care le are.
Beneficii ale curatarii colonului:
Puteti combate depresia si sa va simtiti plini de energie. Eliminarea reziduurilor din organism ajuta de asemenea la minimizarea sanselor de aparitie a durerilor de articulatii. Toxinele generate de reziduurile din organism sunt cauza durerilor de cap timpurii. Curatarea colonului asigura un ten mai curat si mai stralucitor.
Prin indepartarea toxinelor care s-au acumulat in timp, curatarea colonului permite sistemului digestiv sa functioneze mai eficient. Se absorb mai multi nutrienti din mancare, toxinele sunt eliminate inainte sa dauneze sanatatii. Acest lucru imbunatateste sanatatea sistemului imunitar si a intregului organism.
Unul din principalele beneficii ale curatarii colonului este ca ii imbunatateste functionarea si ajuta la prevenirea constipatiei. Un regim alimentar tipic include alimente bogate in grasimi, zahar rafinat si conservanti care sunt dificil de digerat.
O curatare regulata a colonului ajuta la indepartarea reziduurilor nedigerate si a materiilor fecale intarite care blocheaza colonul. Reziduurile pot trece eficient si repede prin sistem, prevenind sau usurand simptomele constipatiei.
Unul din beneficiile suprinzatoare ale curatarii colonului este ca multe persoane prezinta o scadere semnificativa a greutatii corporale, dupa eliminarea elementelor toxice din organism.
Detoxificarea actioneaza sub diverse forme –prin curatarea organismului de toxine, prin neutralizarea lor sau prin transformarea lor in forme mai putin daunatoare. De aceea este foarte important – mai ales cand multe toxine vin din dieta, folosirea medicamentelor si expunere la mediu – sa aveti grija de corpul dumneavoastra. Parte din acest program este detoxifierea intestinala.
Colesterolul, grasimile oxidate si molecule iritante precum radicalii liberi actioneaza ca toxine in organism, incercand sa-i afecteze functionarea. In plus, factori precum digestia proasta, colonul lenes, functionarea proasta a ficatului ca si eliminarea slaba prin modalitatile organismului de eliminare a reziduurilor (rinichi, tractul respirator, piele, intestine) se adauga la functionarea defectuoasa a corpului.
Ca parte a detoxifierii intestinale, o dieta este esentiala. Evitati chimicalele, alimentele rafinate, conservate si prajite, produse din faina alba, sarea, zaharul, graul, branza galbena, margarina, cafeina, alcoolul, tutunul si consumati fructe si legume crude, cereale integrale, seminte crude, peste proaspat, uleiuri vegetale si ceaiuri de plante.