Astfel, ceapa este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian si antifungic. „Aceasta trebuie mancata in stare naturala, in niciun caz fiarta sau prajita, deoarece prin aceste proceduri i se distrug calitatile sale antivirale”.
Medicul nutritionist adauga ca acest condiment are calitati mai puternice asupra sistemului imunitar decat usturoiul. In categoria condimentelor care ne feresc de raceala mai este si ardeiul iute.
Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.
Grasimile vegetale, pe langa faptul ca ofera organismului energie, il protejeaza de frig. „Desi nu este o grasime vegetala, uleiul de somon este ideal in perioada rece deoarece contine substante care intaresc sistemul imunitar”.
Ardeiul este foarte bogat in vitamina C. „Citricele sunt si ele indicate, dar majoritatea se indoapa cu portocale, sucuri de lamaie, fara sa tina cont de calitatile acestei legume. Un singur ardei gras contine aceeasi cantitate de vitamina C pe care o gasim in patru lamai”.
Morcovul contine o substanta denumita imunoglobulina, care protejeaza plamanii in perioada rece. Morcovul are si proprietati antivirale.
Lactatele si branzeturile: „Daca organismul nostru are un deficit de calciu, atunci acesta nu se poate proteja de virusurile din aceasta perioada. Mai mult, pe langa faptul ca lactatele si branzeturile protejeaza organismul de viroze respiratorii, acestea ajuta la vindecarea mai rapida”.