Tincturile sunt extracte de plante, care se obtin din combinarea lor cu produse alcoolice de cel putin 60%: alcool rafinat alimentar diluat cu apa, rachiu de fructe sau de secara, votca. Principiile active din tincturi sunt in concentratie mai mare si isi pastreaza calitatea terapeutica timp indelungat. Este strict interzis folosirea alcoolului etilic, sau a spirtului medicinal.
Preparatele se pun la soare sau în locuri calde, se scutura zilnic, se lasa vreme de 2-3 saptamâni. Când sunt gata, se strecoara prin doua bucati de tifon, se preseaza bine pentru ca sucul sa iasa din plantele macerate, se pastreaza în sticle de culoare închisa, înfundate bine cu dop de pluta.
Doza obisnuita: 5 10 picaturi, luate ca atare sau diluate în apa fierbinte sau ceai. Extern tincturile se folosesc pentru ungerea locurilor bolnave ori sub forma de cataplasme.
……………………………………………………………………………………..
– Tinctura de cimbru
– Tinctura de brusture
– Tinctura de flori de tei
– Tinctura de telina
– Tinctura de galbenele
– Tinctura de papadie
– Tinctura de coada soricelului
– Tinctura de usturoi
– Tinctura de rozmarin
– Tinctura de echinaceea
– Tinctura de paducel
– Tinctura de urzica
– Tinctura de soc
– Tinctura de sunatoare
– Tinctura de sanziene
HOME