Tinctura de galbenele

Tinctura de galbenele

Mod de preparare:
Se pune un pumn de flori în 1 l tuicã de 400, se lasã la soare 2 sãptãmani la macerat, agitandu-se zilnic. Diluatã cu apã fiartã, este foarte potrivitã la compresele preparate pentru rãni, contuzii, hematoame, rupturi musculare, ulceratii purulente sau de naturã canceroasã, pentru rãni deschise din cauza escarelor, pentru umflãturi, abcese, pustule.
Actiune :
Antiseptic, cicatrizant, antiinflamator, emenagog, actiuni date de fitocomplexul din florile de galbenele care este compus în principal din saponozide triterpenice, flavonozide, ulei volatil si substante amare.

Indicatii terapeutice
Intern – dismenoree (solutia diluata se bea cu înghitituri mici), întepaturi de albine (cateva picaturi pe limba amelioreaza durerea si împiedica evolutia fenomenelor locale), prima urgenta în caz de indigestie provocata de ingerarea de hrana alterata (solutia diluata se bea cu înghitituri mici)
Extern – rani, contuzii, hematoame, abcese si pustule: dezinfectarea si calmarea durerilor (se administreaza si intern cateva picaturi de tinctura), gargarisme, în stomatite, gingivite, faringite
degeraturi (comprese).
Mod de administrare
Solutia diluata (o lingurita la 100ml apa fiarta si racita) în administrare interna sau externa.

<< Back                                                                                                     HOME