Ingrediente:
1,5 kg coacaze, 1 l vin rosu, 450 g zahar.
Mod de preparare:
Se preseaza coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore la rece. Se filtreaza printr-o panza fina si se strecoara tot sucul. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.
Alte variante:
1. Se pun la macerat 200 g frunze de coacaze, 50 ml rachiu, 100 g zahar si 1 l vin rosu, timp de 30 de zile. Se amesteca bine, se filtreaza si se imbuteliaza.
2. Se pun la macerat, timp de o luna: 1 l vin alb, 200 g coacaze, 50 ml rachiu, 100 g zahar. Se filtreaza.
Mod de administrare:
cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese.
Proprietati:
Antidiareic, antireumatismal, tonic general.
Recomandari:
Artrite, hipertensiune, litiaza renala, menopauza, reumatism.